SRP | ENG

NOVOSTI

29. 6. 2018. LETNJA TURNEJA! Prikaži više
20. 06. 2018. ARSENAL FEST! Prikaži više
12. 12. 2017. STAR WARS: VIVA VOX! Prikaži više
08. 12. 2017. STAR WARS NA VIVA VOX NAČIN EKSKLUZIVNO U CINEPLEXX-U Prikaži više
27. 10. 2017. LA LA LAND PREKO OKEANA! Prikaži više

FOTO

OVO SMO MI

Pre 12 godina, većina nas išla je u istu srednju školu. Iako klasični tinejdžeri, voleli smo i da pevamo. Kako smo želeli da što više vremena provodimo zajedno, gimnazijski hor bio je zgodno mesto za druženje posle škole. A onda smo porasli... i završili srednju školu. Nismo želeli da to bude kraj naše priče, te su naše prijateljstvo i ljubav prema muzici doveli do toga da osnujemo sopstveni hor. Ni to nam nije bilo dovoljno. Želeli smo nešto novo, nešto drugačije od očekivanog. Uživali smo u pevanju klasičnih kompozicija, ali smo hteli da saznamo kako bi popularni svetski hitovi zvučali u našoj obradi i našim aranžmanima, ali samo uz pomoć glasova i beatbox-a. I opet, ni to nam nije bilo dovoljno – želeli smo da pevamo nešto što niko ne bi očekivao od jednog a cappella hora. Tu se 2010. godine rađa ideja zvana – Rammstein! Jedan mali, nepoznati hor iz Beograda postavio je na youtube pesmu „Du Hast“, čuvene nemačke grupe, i nije očekivao ništa. Ali, kako to obično biva, desilo se suprotno. Za samo nedelju dana, naš snimak je pogledalo skoro MILION ljudi! Priča današnjeg Viva Vox-a upravo tako i počinje. Od tada, javnost u Srbiji želi da zna sve o nama, publika želi da čuje još numera, strani mediji pišu o senzaciji iz jedne evropske zemlje... Odlučili smo da radimo naporno i ljudima pružimo ono što žele, i ono u čemu mi neizmerno uživamo. Već 2011. godine pravimo do tada naš najveći koncert u karijeri – u čuvenoj beogradskoj dvorani Sava Centar, koja je bila rasprodata nedeljama unapred. Godinu dana kasnije, na istom mestu, zakazujemo ne jedan, već tri koncerta. U Srbiji često kažu da se rad isplati, a mi bismo voleli da verujemo da se to i nama desilo, jer krajem 2012. godine dobijamo poziv da u januaru 2013. održimo celovečernji koncert u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku. Tada postajemo prvi sastav iz ovog dela Evrope koje je imao tu privilegiju. Godinu internacionalnih uspeha krunišemo koncertom u Velikoj hali naroda u Pekingu – parlamentu Narodne Republike Kine. Sve vreme ne prestajemo da nastupamo širom Srbije i regiona, ali i u ostalim evropskim zemljama... A onda opet sebi postavljamo novi cilj – prvi studijski album i solistički koncert u najvećoj dvorani na Balkanu. Sve to se dešava 2015. godine: prvo početkom godine album, a onda i spektakl pred više od 10.000 ljudi, u punoj beogradskoj Areni. U međuvremenu, nastupamo na svim najvećim festivalima u regionu, među kojima je i jedan od najboljih svetskih festivala godinama u nizu – EXIT festival. Tih nekoliko godina profilišemo se kao a cappella hor specifičnog - „tvrđeg“ repertoara gde, pored pop i rok muzike, obrađujemo hevi-metal i industrial numere, a uvodimo i dubstep i elektronski zvuk.

2016. dobili smo još jedan internacionalni poziv – ORF, Javni servis Austrije, pozvao nas je da se prijavimo na njihovo svetsko takmičenje za horove – Die große Chance der Chöre. Sjajno novo iskustvo – žiri koji te ocenjuje, spektakularne koreografije, tenzija, mnogo dobrih sastava, publika u studiju, i mi kao jedini učesnici van nemačkog govornog područja. Na kraju, bili smo polufinalisti takmičenja i deo božićnog albuma koji izdaje Sony za tržišta Austrije i Nemačke.

Početkom 2017. godine odlučujemo da dodamo još jedan žanr svom repertoaru – filmsku muziku i mjuzikl. Kako je čitav svet tih meseci „brujao“ o filmu „La La Land“, osvajaču čak 6 Oskara, dogovaramo se da to bude naš sledeći veliki projekat. Bili smo oduševljeni muzikom i porukom filma, pa smo želeli da kroz petominutni mini-film tu priču predstavimo iz našeg ugla. Uz pevanje, glumu i koreografiju, oslikali smo život običnog čoveka u Srbiji koji teži ka ostvarenju svojih snova.

Do sada, Viva Vox je održao više od 250 koncerta širom Evrope i sveta.

VIDEO

KONTAKT

Za sve informacije o radu hora, pošaljite mejl na: info@vivavox.rs

Sve novinare zainteresovane za bilo kakav vid saradnje, molimo da nas kontaktiraju na sledeći mejl: press@vivavox.rs

Imate neko pitanje za članove hora? Nikakav problem. Pošaljite pitanje na fan-mail@vivavox.rs i oni će vam odgovoriti u najkraćem roku.